Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Charensan

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Char en San via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 16-03-2016 De laatste! (2)
  • 04-03-2016 Time flies... ... (1)
  • 18-02-2016 Goodbye ... (0)
  • 03-02-2016 Nog steeds geen ... (1)
  • 18-01-2016 Kia Ora! (1)

Statistieken

Dit dagboek is 2473 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 78   Aantal reacties 0   Brisbane, Australië
a A

Week van de highlights

Lieve allemaal,
Na een drukke, maar geweldige week, hebben we weer een momentje gevonden om jullie te updaten. Waar waren we gebleven... ons vertrek vanaf Magnetic Island. Na Magnetic Island was de volgende bestemming: Airlie Beach. De eerste plaats waar we twee dagen heerlijk niks hebben gedaan. Airlie Beach is een heel klein strand-plaatsje met restaurantjes, winkels en een prachtige lagoon. We hadden een chill hostel, hebben 2 dagen bij de lagoon gelegen en een aantal leuke mensen ontmoet. Lekker om even te relaxen, want het lijkt vakantie maar toch zijn we steeds druk haha. Sinterklaas hebben gevierd met een etentje in ons korte broek en 25 graden, wel raar hoor! Zondag 7 december vertrok onze zeilboot voor onze whitsunday-tour. 2 dagen en 2 nachten op een zeilboot! Leuke mensen ontmoet, super mooi gesnorkeld, dolfijnen gezien, op het dek geslapen onder de sterren en een van de mooiste plekken op aarde gezien (white haven). Het was geweldig en zo bijzonder! Op en top genoten. De 2 dagen vlogen dan ook voorbij. Gelijk na 2 nachten op een boot vertrok onze bus naar Noosa, 17 uur rijden... ja dat was niet zo'n goeie planning. Uiteindelijk 4 dagen niet gedoucht en 3 nachten geen bed gehad, erg avontuurlijk! We worden regelmatig herinnerd aan ons luxe leventje thuis. Aangekomen in Noosa, ik zou niet meer weten wat we daar gedaan hebben. Waarschijnlijk vrij weinig want we waren gesloopt. De volgende ochtend, ondertussen 10 december, vertrok om 7:00!! De bus naar Fraser Island. Uitslapen is er hier vaak niet bij hoor! Maar op naar het volgende hoogtepunt. We werden ingedeeld in 3 groepen van 8 personen. Met 8 mensen in een 4 wheel drive, een grote stoere auto die volgens mij bijna alles aan kan.We hadden een hele leuke tour guide die rond de 50 was maar zich gedroeg als 20 dus we hebben erg gelachen. De tour guide gaf steeds aan waar we gas moesten geven en in welke versnelling dat dan moest. Gelukkig hadden wij ook een ervaren rijder in onze auto groep dus die heeft het meeste gereden maar char en ik hebben ons er ook aan gewaagd en zelf even gecrosst over het strand, was echt zooo gaaf en we zijn blij dat we het gedaan hebben en zelf de auto nog heel gelaten (goed he papa martin). De eerste dag hebben we vooral door het bos gereden waar de weg bestond uit mul zand en we een aantal keer goed gelanceerd werden op de achterbank haha. Maar het was het waard want aan het einde van deze weg kwamen we bij een meer met het helderste water dat we ooit gezien hadden die avond moest onze groep avond eten maken dus we hebben heerlijk gegeten. De volgende dag weer op pad en zijn we naar verschillende mooie plekjes geweest waaronder boven op rotsen waar we haaien en schildpadden hebben gespot, daarna nog naar een beekje waar we met body boards naar beneden konden glijden als een soort waterbaan. In de avond gingen we steeds naar het strand of bij ons hostel kaarten en lekker chillen. De laatste dag nog naar een meer geweest, eenmaal bij dat meer aangekomen begon het keihard te regenen wat eigenlijk wel heel speciaal was! Terug door het bos was iedereen veranderd in een soort modderman ;p. Toen lekker nog even gedoucht en weer terug naar huis helaas! Weer aangekomen in noosa was ons plan om bij iemand te gaan couchsurfen (dit is gratis slapen bij iemand op de bank, deze mensen kan je vinden op een app) maar we kwamen laat aan en hadden niet echt zin meet om nog een uur met de bus daarheen te gaan. Toen maar gebleven in noosa waar onze hele fraser eiland groep ook nog bleef dus uiteindelijk waren we blij dat we waren gebleven en zijn we lekker uiteten geweest! Daarna besloten nog maar een nacht in noosa te blijven en zijn we veel met onze Belgen vrienden opgetrokken. (als jullie dit lezen België, was keigezellig!!). In noosa nog een super mooie wandeltocht gemaakt die wel iets langer duurde dan we dachten omdat we natuurlijk even verkeerd waren gelopen, tja we waren met 3 vrouwen. Volgende dag afscheid genomen wat toch elke keer wel echt jammer is als je leuke mensen tegenkomt maar dit hoort helaas bij het backpacken! Onze volgende bestemming is brisbane waar we nu 5 nachten slapen.We hebben hier een super mooi uitzicht over de stad en een rooftop pool :) dus we houden het hier wel even uit. Vandaag is het ons dan eindelijk gelukt om met een koala te knuffelen, wat achteraf niet zo'n knuffeldier is want er moesten 3 verschillende koalas geprobeerd worden voordat er eentje met ons wilde poseren (kan ook aan ons liggen hahah). Toch is het gelukt!! Onze droom is eindelijk uitgekomen! Ook hebben we mooie fotoshoots gehouden met het andere meest populaire dier van ozzie de kangoeroe, deze zijn niet allemaal geschikt voor Facebook en andere social media maar na een de selectie krijgen jullie ze zeker te zien. Nou dat was het wel weer zo'n beetje! We eten en slapen nog steeds goed en doen nog steeds wel eens schone kleren aan. #backpacklife. Liefs van ons! Xxxx

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht